Viskoseklær

Viskoseklær 

Viskoseklær refererer til klær som er avledet fra viskosefibre. Viskosefibre er avledet på en relativt ukonvensjonell måte. De er primært laget av naturlige fibre. 

Disse fibrene rekonstitueres igjen som cellulosefibre. Det er fra dette viscose fiber blir til. På grunn av denne uvanlige prosessen anser mange at viskosefibrene verken er naturlige eller syntetiske. 

Viskosefibre danner grunnlaget for viskoseklær. Viscoseklær er en type masseprodusert tekstil som kan markedsføres til et globalt marked på grunn av standardfølelsen de kan gjenskape. 

Hovedformålet med viskoseklær er å forsøke å gjenskape følelsen av silke ved å bruke et materiale som kan produseres masse. 

Material, Mesh, Gentle, Color Card

Fordelene med viscoseklær 

Viscoseklær har ganske mange fordeler med det. Disse fordelene kommer mest av det faktum at fibrene stammer fra trær. Dette gir viskosefibre og klær derfor unike fordeler for de fleste andre materialer. 

Fabric, Cloth, Textile, Clothing

Det er billig å produsere 

En av de største fordelene fra et forretningsmessig perspektiv er at viskosefibre kan produseres til relativt lave kostnader. Dette gjør at viskoseklær er veldig konkurransedyktige i forhold til klær laget av andre materialer. 

I en tid med masseproduksjon er dette veldig fordelaktig ved å øke markedsandelen. Enhver massetekstprodusent vil ønske å bruke de billigste materialene som mulig uten å gå på akkord med kvaliteten på sluttproduktet. Viscosefibre representerer akkurat det. 

Weaving Loom, Weaving, Traditional

Replikering av silke 

De rayonfibrene som utgjør viskoseklær, kan behandles for å gi en veldig lik glatt og myk følelse som vanligvis er assosiert med silke. 

Fordi viskoseklær kan gjøres til å være så lik silke og til en mye lavere pris, blir det sett på som en levedyktig konkurrent til silkeklær. Dette gjelder spesielt i massemarkedet, der forbrukerne kanskje ikke har så mye engangsbrukskraft for silkeklær. 

Gold, Waving, Abstract, Background

bærekraft 

En av de viktigste fordelene som viskoseklær har overfor konkurrentene er bærekraften. Dette kommer i stor grad av det faktum at viskosefibre er produsert av naturlige materialer. 

Dette kan sammenlignes gunstig med andre materialer som nylon og polyester, som kommer fra kunstige materialer, som igjen er laget av unrenewable kilder. 

Denne bærekraften er også med på å sikre en større grad av prisstabilitet for viskoseklær. På lang sikt vil denne stabiliteten til et lavt prisnivå hjelpe viskoseklær til å øke markedsandelen. 

Nature, Earth, Sustainability, Leaf

Den beste måten å vaske viskoseklær på 

På grunn av viskoseklæras unike natur, er det en viss anbefalt vaskeprosedyre for å sikre maksimal levetid. Dette skyldes mest de naturlige fibrene som brukes i viskoseklær, noe som krever en skånsomere tilnærming til å vaske dem. 

Viskoseklær krymper relativt lettere enn andre klær. Som sådan er det best å vaske dem ved lav varmeinnstilling eller slett ingen. Dette vil minimere svinn av viskoseklærne. 

Det samme er også tilfelle med tørking. Viskoseklær rynker lettere også. Som sådan anbefales det at tørkeinnstillingen settes til et lavere varmenivå og at belastningen i tørketrommelen blir mindre. Faktisk anbefaler mange ganske enkelt å henge viskoseklærne om det i det hele tatt er mulig å sikre at viskoseklærne kan vare så lenge som mulig.