Vask moteklærne dine med en dampvaskemaskin

Vask moteklærne dine med en dampvaskemaskin

En vaskemaskin er et produkt som brukes i de aller fleste hus, gårder, leiligheter, hoteller og så videre. Den aller første vaskemaskinen ble laget kun for å vaske klær, hverken mer eller mindre. Deretter begynte modeller for skylling, pressing og til og med tørking å dukke opp. Det har gått lang tid siden den første modellen for å vaske klær kom på markedet, og nå finnes det produkter til salgs der det til og med er en funksjon for å dampe klærne, noe som gir mange fordeler.

Fordeler med en dampvaskemaskin

Det er flere og flere som velger en vaskemaskin med dampfunksjonen, noe det er en naturlig årsak til. For det er ingen tvil om at en dampvaskemaskin har en del fordeler i forhold til en vanlig vaskemaskin, blant annet en bedre og enklere vaskeprosess. Takket være dampens funksjon tørker klærne dessuten veldig raskt, og vaskingen utføres mer effektivt. 

Hvis du er på utkikk etter en ny vaskemaskin, så kan vi kun anbefale en vaskemaskin med dampfunksjon. Det er ikke billig å kjøpe nye hvitevarer, og det er ikke alltid man har nok på kontoen til å kjøpe den man behøver. Hvis du ser deg nødt til å låne penger for å kjøpe ny vaskemaskin, så er det viktig at du sammenligner forskjellige tilbud. Du kan se muligheter for forbrukslån hos Matchbanker på en oversiktlig og uforpliktende måte, slik at du kan sammenligne lånetilbudene og finne det som passer best til deg. Et eksempel på et lån du kan finne her, er et lån på 150 000 kr over 7 år, eff. rente 13.82%, kostnad 79 029 kr, totalt 229 029 kr.

Bedre og billigere

Dampbehandling hjelper deg med å bedre vedlikeholde klærne og raskere desinfisere dem. Etter at man har vasket klærne sine i en dampvaskemaskin, blir vasken bare litt fuktig og tørker derfor veldig raskt ved normal romtemperatur.

En dampvaskemaskin er også mindre ressurskrevende. Vask med damp krever mye mindre vann enn tilfellet er ved standard rengjøringsmetoder. Det betyr igjen at den bruker mindre energi, og du kan derfor se frem til en lavere strømregning.

Perfekt til delikate plagg

Dampvaskemaskiner er perfekte til de som elsker myke klær. Nå behøver man ikke lenger å bruke penger på tøymyknere, fordi dampens høye temperaturer utsetter smuss for så høye temperaturer, at de lett løses opp og forsvinner. Etter en omgang i dampvaskemaskinen er klærne like myke og behagelige som da du kjøpte de.

Ved dampbehandling behøver du ikke lenger å bekymre deg om krøllete klær etter vask og tørking, og ofte behøver man ikke å finne frem strykejernet i det hele tatt. Damp er dessuten helt perfekt når man skal vaske delikate og sarte plagg av for eksempel silke og mohair. 

Ofte har en vaskemaskin et program som heter “strykelett”, eller lignende. Dette programmet er designet til tekstiler som ikke kan vaskes på et alminnelig program. Vaskemaskiner med dampfunksjon er utstyrt med en temperaturregulator, noe som gjør at du kan vaske sarte og delikate tekstiler på en optimal måte.  

Ulempene ved dampvaskemaskin

Selv om det helt klart er flest fordeler ved en dampvaskemaskin, så er det selvfølgelig også noen ulemper også. En av disse ulempene er selvsagt prisen. Som tidligere nevnt, så er det viktig at du benytter deg av en sammenligningstjeneste før du eventuelt opptar et lån for å kjøpe vaskemaskin. Sammenligningstjenester gir deg de beste mulighetene for å finne det lånet som passer best for deg, og på Vesterålen Online sine hjemmesider kan du lese en artikkel om nettopp dette. 

En annen ulempe er at utvalget er relativt lite. Selv om det finnes en del vaskemaskiner med dampfunksjoner på markedet, er det mange produsenter som fortsatt nedprioriterer denne funksjonen.

Hvis du skal vaske virkelig skitne klær, så er det ikke sikkert de blir helt rene hvis du kun bruker dampprogrammet. Fjern derfor det meste av smusset før du vasker de, og sjekk eventuelt klærne etter vask for å se om tøyet har blitt helt rent.