Hvordan kle deg for en tale?

Dersom du skal holde en tale, er det mange ting å tenke på. Talen i seg selv kan oppleves som et mareritt, men du må også vurdere hvordan du skal kle deg for eksempel.

Enten du skal fremme en enkel bursdagshilsen eller holde et langt foredrag, lønner det seg å ha på seg finstasen. Men hva er riktig å kle seg i for talen?

I denne artikkelen ser vi nærmere på noen gode råd.

Hva er anledningen?

Det viktigste spørsmålet du må besvare, er hva anledningen dreier seg om. Er dette et formelt arrangement, eller går det an å kle seg i litt mer hverdagslige klær?

Om du skal tale i et bryllup, anbefaler vi det fineste du har i skapet. Dersom du bare skal holde en tale på en morgenfrokost, er kanskje ikke dressen eller kjolen nødvendig.

Som en hovedregel, mener vi derimot at du aldri kan kle deg for pent. Selv i situasjoner der ingen andre har på seg finstasen, skader det ikke taleren å være velkledd.

Antrekket kan avgjøre effekten

En god tale må naturligvis ha et fint innhold og presenteres godt muntlig. Men dette alene er ikke nok. Kroppspråk, omgivelser og ikke minst det du har på deg, er faktorer som avgjør effekten.

Det er nemlig slik at folk som har kledd seg fint og barbert seg om morgenen fremstår som mer troverdige. Kvinner og menn som tar vare på seg selv, fremmer en profesjonalitet til publikum.

Antrekket utgjør dermed en viktig del av talen som mange ikke nevner. Vi anbefaler derfor å tenke nøye gjennom hvordan du kler deg for din tale.

Motta tips til klær

Trenger du fortsatt tips til hvilke klær du skal ha på under en tale? Ta gjerne kontakt med oss for å motta hjelp til å velge ut antrekket!