Hvordan kle seg til bankmøte?

Hvordan kle seg til bankmøte?

Skal du på et bankmøte? I forbindelse med et slikt møte, er det enkelt å bli opphengt i tallene, men det er faktisk ikke bare økonomien din som vurderes her. Derfor vil det svært fordelaktig å vie litt av fokuset ditt til andre detaljer også.

Med andre detaljer mener vi blant annet det du har på deg. Det er nemlig ikke bare på date antrekket spiller en rolle, for det gjør det faktisk også i møte med rådgiveren din i banken.

En date og et bankmøte er to vidt forskjellige situasjoner, og selv om man møter opp med vidt forskjellige hensikter, så handler det i bunn og grunn om det samme. De fleste ønsker å gjøre et så godt inntrykk som mulig, både på daten og på rådgiveren i banken.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan man bør kle seg til et bankmøte og hvorfor dette kanskje til og med spiller en større rolle enn når man skal på date.

Rådgiveren i banken hjelper deg med økonomi

Hvordan man kler seg til bankmøtet betyr mer enn det man tror. Som sagt ønsker man å gjøre et så godt inntrykk som mulig. For veldig mange er dette bankmøtet dessuten første gang man møter rådgiveren sin i banken.

Du lurer kanskje på hva som er målet med bankmøtet, siden antrekket ditt spiller en rolle. Målet med møtet kan variere, men det kan for eksempel være å diskutere hvilke muligheter du har i forbindelse med et eventuelt boliglån.

Her kan du stole på at rådgiveren din møter forberedt, og det er det viktig at du også gjør. Mens rådgiveren din har gjort grundig research og er godt kjent med din økonomiske situasjon, så er hovedoppgaven din å vise at det er mulig å stole på deg.

Antrekket i seg selv sier naturligvis ikke noe om betalingsevnen din, men det kan ha en positiv effekt på helhetsinntrykket som rådgiveren får av deg. Derfor bør du gå for et formelt antrekk!

Bruk av lånekalkulator vs. bankmøte

Før bankmøtet kan du eventuelt bruke bankens egen lånekalkulator, for å skaffe deg en idé om hva rådgiveren din kan komme til å si.

Dette er imidlertid noe du gjør hjemme hos deg selv (eller hvor du befinner deg når du bestemmer deg for å sjekke det ut), og da spiller ikke antrekket like stor rolle. Da er det ingen som bryr seg om du er kledd i en stor joggebukse og en romslig t-skjorte!

Behovet ditt vil dekkes uansett

Enten du velger å booke et bankmøte som krever et formelt antrekk eller benytte bankens nettbaserte lånekalkulator, så vil det være en effektiv måte å få svar på spørsmål som «hvor mye kan jeg låne».

Den ene fremgangsmåten vil kreve litt andre forberedelser enn den andre, men det er jo en naturlig del av livet.

Dessuten er det viktig å ikke glemme at den nettbaserte lånekalkulatoren kun gir deg et estimat eller en pekepinn på hva du ligger an til å få i lån. Om du vil ha et litt mer konkret og gyldig tilbud, så må du hente frem blazeren fra skapet og dra for å møte bankrådgiveren din!